Григір'їв П. Холодні страви та закускихарактер: Дергіздат. 1963 р. 128с., тип палітурки: м'яка обкладинка.
Опис: Бібліотека кухаря випускається для того, щоб допомогти кухареві в його практичній роботі на виробництві, підвищити його кваліфікацію. У цьому виданні викладено технологію приготування 226 холодних страв і закусок із м'ясопродуктів, свійської та дикої птиці, субпродуктів, рибопродуктів, м'ясної та рибної гастрономії, грибів, свіжої зелені, свіжих, солоних і маринованих овочів, а також 35 соусів і приправ. Крім того, у книзі наведені деякі відомості про робоче місце кухаря, необхідний інвентар і обладнанні холодного цеху, коротко висвітлені питання раціонального використання сировини для холодних страв. У рецептурах наведені норми вкладання продуктів (вагою нетто) у грамах на порцію. Ці норми відповідають переважно нормам (вагою нетто), зазначених у «Збірнику рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування» (Госторгіздат, 1955 р.). Однак у деяких рецептурах для поліпшення й різноманітності смаку страв майстер-кулінар, який є автором справжньої книги, передбачає додаткову закладку сировини. Випромінюючи вагу кожного з додатково введених продуктів, автор керувався нормативними та розрахунковими таблицями Збірника рецептур.
Стан: потертість обкладинки
Основні атрибути | |
---|---|
Тематика | Кулінарія |
Стан | Вживані |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Госторгиздат |
- Ціна: 45 ₴